いらっしゃいませ ご主人様、お嬢様!

Jag vill fortsätta berätta om mina dagar från
Kobe men även vad som händer i dagsläget
och min kamp om att en vacker dag få återvända till Japan.


profile

上を向いて歩こう
söndag 6 november 2011
På fredagen, dagen inför skolfestivalen, var förberedelserna i full gång på campusområdet.
Alla var lediga denhär dagen...förutom utbytisarna som inte skonades från lektioner.
Så vi var inte ett värst koncentrerat gäng som tog oss igenom morgonens lektioner.

Och vid lunchtid upptäckte vi att skolkafeterian hade stängt, vilket betydde att vi fick pallra oss in till Gakuentoshi centrum för att hitta föda.
Men resten av arbetande mänskor hade samma idé. Så restaurangerna var proppfulla.
Så jag och Robert köpte Mister Donuts åt oss, Cody choko-pan (choklad bröd), Andrea och Mari bröd med fyllning och Brian och Marcus stod och såg på.
Vi konstaterade att vi nu verkligen skriker ut bilden av utlänningar med endast flottmat i händerna. Och för att ytterligare förstärka den bilden begav vi oss till McDonald´s för att få i oss lite "riktig mat".

Vi hade 13 minuter på oss att trycka in våra BigMacs innan vår nästa lektion.
Vi kom försent och vi blev smått utskällda.
Men denhär lektionen skulle vi inte gräva ner näsorna i grammatikböcker utan sjunga japanska barnsånger/sånger som alla känner till.
Ungefär som Mors lilla Olle eller Små grodorna.


Denhär sången är en superpopulär sång som jag är rätt säker på att varenda japan känner till.Artisten heter Sakamoto Kyu och låten var så populär då den släpptes 1961 att den kom på första plats på Billboard listan i USA. Den blev om möjligt, ännu mer populär då Sakamoto Kyu tragiskt nog omkom i en flygolycka 1985 ett år efter denna videos uppträdande.

På kvällen var det dags att finslipa det sista på Soran-bushi dansen.
Vilket gick hyfsat, vi kände oss nöjda och trodde att vi kunde våga ställa oss på scenen på söndag.

Efter övningarna gick vi och åt mat och det hela slutade med ytterligare ett tjej-snack.
Jag, Ai-chan och Erika tog det hela ytterligare ett steg med att dricka öl på det lilla torget som finns utanför Gakuentoshi's köpcentrum.
Vilket slutade med att en polis kom fram och bad oss...eller nej, bad MIG att visa ID-kort.
I Japan får man nämligen inte dricka under 20 år. Polisen hade svårigheter med att tyda datumet på mitt körkort men fick tillslut reda på det.
Han tyckte att vi småningom skulle ta och pallra oss hemmåt eftersom det började bli sent...
klockan var halv 8 på kvällen.

Vi konstaterade att han säkert bara hade tråkigt och ville ha något att göra.

Efter att ha svept i oss par öl till gick vi och bläddrade i tidingar i konbinin sökandes efter pretty boys utan att finna något nytt eller av intresse.
Så vi stod och gladdes åt festivalen och blev väl aningen högljudda och kvällens andra polis kom och bad oss att börja gå hem för nu var det så sent att det kunde bli farligt för "gymnasieflickor" som oss... Jag bestämde mig för att ta det som en komplimang att två gånger inom ett par timmar blivit tagen för en gymnasieelev. Men Ai-chan förklarade snabbt att vi var uni-studerande och att vi hade "lov" att vara ute sent xD

Men klockan hade faktiskt blivit mycket så vi begav oss alla tre hem och förberedde oss inför morgondagens festival!Etiketter: , , , ,
by Trixi @ 14:20